Monday, June 11, 2012

2 hari 1 malam....

Assalamualaikum

Dah lame tak jenguk blog ni..nasib baik ingat lagi camne nak login hihihi...ni n3 bebulan yang lalu mase kami ke rantau panjang kelantan yang dah macam negeri tumpah darah lah plak, tetiap bulan pegi kelantan...

Biasa kami pegi kelantan balik hari je, tapi kali ni menggedik tidur kat sane kononnye lepas ni nak beralih arah ke negeri lain plak...takde maknenye baju raye pun kite beli kat kelantan..sayang betul dengan negeri kelantan ni...

Kami pegi berdue je iyelah nak bawak sape kan...day 1 pegi rantau panjang dulu..soping sikit2 je..tengok makcik2 semua beli puyuk2 besor..rase nak beli juge tapi nak buat ape..kenduri kawen anak pun takde lagi...


lepas tu singgah sembahyang dekat masjid beijing..waa teruje rase macam kat cina je...must visit place...dulu kite pegi dengan kengkawan tak perasan pun masjid ni ke kite je yang tak perasan...





habis jalan2 kat rantau panjang terus ke kota bharu cari hotel, kite duk kat hotel ridel boutique dekat dengan wakaf che yeh konon nak gi jenjalan kat situ...kite takde lah booking ke ape hotel, main terjah je tapi boleh plak orang hotel tu nak bagi bilik yang ade katil single 2 ketol, oii kami dah kawen lah...

kaki dah krem2 rase nak tido je tapi kami kan konon2 nak habiskan percutian last di kelantan..

kite citer ringkas je lah sebab takde idea lah...

dinner kat chim chum pengkalan chepa, tapi yang bestnye kuar2 je dari hotel tengok ramainye umat manusia kat tepi2 jalan...sampai kite nak kuar pun susah..rupe2nye ade sambutan tahun melawat kelantan..so sempatlah sambut same2...hihi dah macam rakyat kelate je...


layan gambar je lah...









ok dah habis dinner perut memboyot jalan cam kure2 je...lepas tu ade hati lagi pegi wakaf che yeh..sekali pusing je dah tak sanggup dah satu hape pun tak beli sebab kaki krem gile2..terus balik hotel mandi tido...

around 12pm baru checkout nak gi soping kat mall tapi macam tak larat sangat so pegi gedik2 tempat yang nyaman2 je sambil isi perut..pegi kedai sup yang besh...gambar takde lah..ok habis...tapi bulan seterusnye pun kite pegi lagi kelate...last lah sangat......



4 comments:

  1. bestnya makang2.i loike! lame tak g beli belah kelate =)

    ReplyDelete
  2. best2..mengenang kisah lame di chim chum...

    ReplyDelete
  3. pegila jln2 KC..byk tpt mkn sedp2

    ReplyDelete