Tuesday, October 29, 2013

Rumah tak siap sebab pahat berbunyi..

Assalamualaikum

Ceewah pandai aku tak sia2 dapat 1 Bm kan...En Fadzil sile jeles hihi...Al kisah dah lame tak berblog tetiba main pahat2 plok..huhuhu...oleh sebab aku berdiam diri je kat dalam rumah tanpa memikir tapi memasang telinge je apa yang berlaku kat persekitaran ni jadi aku wak tajuk rumah dan pahat coz macam sesuwai sangat sebab rumah diorang buat tak siap2 lagi...

banyak bende nak citer tapi nak citer yang ni, ni kire mengumpat ke?...huhu nak citer dengan harapan suci murni agar kite semua ambik ikhtibar...ngelak disitu sebelom orang kate mengumpat kan..takuttt...

Al-kisahnya diorang adik beradik gaduh pasal tanah plak...si abg nak juge lalu kat tepi rumah aku ni dengan kereta...si adik takboh bagi si abang lalu kat tepi antara rumah aku dengan rumah baru yang adik die buat ni, tapi si abang berdegil gak nak lalu jugak kat tepi ni...i is takutt dah coz si abang bawak kete laju n dah ugut2 tukang rumah nak heret je garage kete if tak muat nak lalu..tak kire dia nak lalu jugak..tetiap hari ugut tukang rumah nak ikat tali di garage dengan van dia nak heret garage kete tu..huhu tulung i takut okey nanti dengan rumah2 i die heret..huhu die bekeng okey...takuttt..kami mampu berdiam diri tapi i pasang telinge lah, En Fadhil takde masa nak pasang telinge..so i lah tukang update kat die..hihi uolss macam tu tak?...kene ambil tahu jugak kan walau berdiam tanpa kata kan...supaye En Fadzil tak terkejut kalo tetiba dengar bunyi runtuhan di malam hari..hihi

semalam adik die dah lembut hati ubah sikit garage tu bagi muat2 kete lalu kat tepi ni...huhu tapi si abg masih tak puas hati juge...pagi2 tadi dah pegi visit garage tu, still tak puas hati, panggil kawan2 die tunjuk garage tu n ugut lagi si tukang rumah tu..huhu kesian kat tukang rumah yang tak bersalah...tanah kami pun terlibat jugak walaupun sikit, tapi boleh plok die bagitau kawan2 die yang kami ni rezab tanah sikit jadi tak boleh nak marah kalo die nak buat ape2...maksudnye eloklah kami ni berdiam diri lihat je ape yang dia nak buat...huhu kebarangkalian nak gesel rumah aku ni tinggi lah juge kalo ikut pengalaman sebelom ni, dan kene doa banyak2 moge kucing2 dan ayam2 ku selamat dari segala bencana, tak sanggup nak hadapi lagi kematian kucing akibat langgar lari...huhu

moralnye udah2 lah bergaduh pasal tanah ni..kesian pada yang dah pergi takut terseksa..Bersyukurlah ada banyak tanah..huhu ayat orang takde tanah banyak2...minyak naik, gula pon naik...makan kat kedai bertambah2 naik..gaji tak naik2....bersyukurlah....tetibe kannngg 


2 comments:

  1. Hahaha..molek skit kak na.kang dia heret nge rumah kak na.hahaha.

    ReplyDelete